Glede

5 years ago  •  By  •  0 Comments

Glede

Vi er skapt til å være glade, men mange ganger hender det ting som hindrer gleden. Den gode nyheten er at Guds glede som vi har fått, ikke bygger på gode opplevelser, men sannheten om at han elsker oss.

Gleden starter med å få svar på et viktig spørsmål – Er noen glad i meg?

Bibelen gir svar på det: “Mens vi ennå var svake, døde Kristus for ugudelige da tiden var inne. Selv for et rettskaffent menneske vil vel neppe noen gå i døden. Eller kanskje ville noen gjøre det for en som er god. Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere.” (Romerne 5:6-8 N11BM)

Denne sannheten er fundamentet for glede. Glede bygger ikke på følelse selv om du kan få gode følelser av å være glad. Mennesket har den unike egenskapen at vi kan velge gleden hver eneste dag uansett om omstendigetene er gode eller dårlige. Hvis du finner det vanskelig å velge gleden, start med å takke for at Gud har tilgitt deg og at du skal til himmelen en dag.